PREMIUM SPIRITS

Το “Distiller’s Choice 2021” είναι ένα απόσταγμα της εσοδείας 2017 που ωρίμασε για τρία χρόνια στα βαρέλια Νο 38 και 39.
Τα βαρέλια είναι spirit, Γαλλικά, πρώτης χρήσης, 200 λίτρων και heavy toasted.
Τα γαλλικά βαρέλια που χρησιμοποιεί η αποσταγματοποιια Καρδαση συνήθως συμμετέχουν στο blend του kardasi tsipouro aged σε συνδυασμό με τα αμερικάνικα βαρέλια που ωριμάζουν στο κελάρι της οικογένειας σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας.
Το περιεχόμενο των συγκεκριμένων βαρελιών επιλέχθηκε από τον αποσταγματοποιό και εμφιαλώθηκε σε 536 φιάλες.
Τα πρωτογενή ανθικά αρώματα του αποστάγματος εμπλουτίστηκαν με τα εκλεπτυσμένα αρώματα της Γαλλικής δρυός.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό απόσταγμα, λιπαρό, με βουτυρένια υφή με χαρακτηριστικά αρώματα κίτρου, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μπαχαρικών, αποξηραμένου δαμάσκηνου και με μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση κανέλλας.
Η κομψή πολυτελής κασετίνα σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει μία από τις 536 φιάλες, που κυκλοφόρησαν για την επέτειο των τριάντα χρόνων της αποσταγματοποιιας Καρδάση.

Enjoy it!!!

Το Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση, είναι ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου που ωρίμασε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Η παραμονή του αποστάγματος στα βαρέλια, διαρκεί από 18 – 24 μήνες. Ο χρόνος παραμονής εξαρτάται από τον τύπο και το κάψιμο του βαρελιού.
Η διαδικασία αυτή της παλαίωσης αλλάζει το χαρακτήρα του τσίπουρου, δίνοντάς του πιο φίνα αρώματα, πιο πλούσια γεύση και πολύ δυνατή επίγευση.
Το τελικό blend είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα απαλό και ολοκληρωμένο που σε εκπλήσσει ευχάριστα.
Κυριαρχούν αρώματα φρέσκων φρούτων, βανίλιας εσπεριδοειδών αλλά και μπαχαρικών, μόκας σοκολάτας και καπνού.
Πίνεται σκέτο σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ποτήρι αποστάγματος (τουλίπα) ως χωνευτικό επιδόρπιο, μετά από ένα καλό γεύμα.
Επίσης μπορείτε να το πιείτε σε ποτήρι old fashion δροσερό, συνοδεύοντας με spicy ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σύκα κ.α.).
Ο ιδανικός συνδυασμός είναι με bitter σοκολάτα γεμιστή με πορτοκάλι.
Μπορεί επίσης να αποτελέσει τη βάση για ευφάνταστα cocktails.

Το 1958 ο παππούς μας, Κωνσταντίνος Καρδάσης, φύτεψε έναν αμπελώνα με την ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου.
Αυτός ο αμπελώνας αποτελεί μέρος της στρεμματικής έκτασης που κατέχει η οικογένεια και προορίζεται για την οινοποίηση και παραγωγή των αποσταγμάτων μας.
Το 2019 αποφασίσαμε να οινοποιήσουμε και να αποστάξουμε ξεχωριστά τα χαμηλής στρεμματικής απόδοσης σταφύλια αυτού του αμπελώνα.
Εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας και της ιδιαιτερότητας του σημείου και του εδάφους που βρίσκονται φυτεμένες οι παλιές ρίζες του μοσχάτου, τα σταφύλια που παράγει έχουν ιδιαίτερα και ξεχωριστά αρώματα εσπεριδοειδών, πέρα από τα τυπικά ανθικά αρώματα της ποικιλίας.
Τα αρώματα αυτά απομονώνουμε και αναδεικνύουμε με τον ξεχωριστό τρόπο της απόσταξης, που γίνεται με χαμηλής έντασης θερμότητα, παίρνοντας αυστηρά το πιο μεσαίο κλάσμα της απόσταξης, διακόπτοντας στους 67% vol.
Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα, απαλό και ισορροπημένο εν τή γενέσει του, με έντονο χαρακτήρα.
Αραιώνεται και εμφιαλώνεται στους 43,5%vol, σημείο που είναι το καταλληλότερο για να αναδείξει το αρωματικό του προφίλ.
Η περιορισμένη παραγωγή του, φτάνει στις 20.000 φιάλες ετησίως.
Το GOLDEN HARVEST είναι ένα υψηλής ποιότητας λευκό απόσταγμα που απολαμβάνεται σκέτο ή μπορεί να αναμιχθεί σαν βάση για ιδιαίτερα cocktails στην σύγχρονη μιξολογία.

Μία συνταγή 100 χρόνων

Το 1919 – 1920 οι παππούδες μας, Κωνσταντίνος και Ευάγγελος υπηρετώντας στον ελληνικό στρατό, βρέθηκαν στην Σμύρνη, στα πλαίσια της Μικρασιατικής εκστρατείας.
Εκεί ο Ευάγγελος, γνώρισε και συναναστράφηκε με Έλληνες ντόπιους που ασχολούνταν με την απόσταξη και τη χρήση βοτάνων, σπόρων και καρπών για τον αρωματισμό των αποσταγμάτων.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, στο τέλος της θητείας του και μετά την οδυνηρή ήττα και τη φοβερή καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, ασχολήθηκε με την καλλιέργεια των αμπελιών της οικογένειας, την οινοποίηση και την απόσταξη.

Κάποια στιγμή πειραματίστηκε με την χρήση των αρωματικών σπόρων και βοτάνων στην απόσταξη, αυτών των σπόρων που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες της Σμύρνης.
Το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε και κατέγραψε τη συνταγή.

Αυτή τη “Χρυσή Συνταγή“, κληροδότημα του παππού μας αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε και να τελειοποιήσουμε σχεδόν 100 χρόνια μετά, στο 100% Απόσταγμα Ούζου, GOLDEN RECIPE.

Η συνταγή περιλαμβάνει 16 διαφορετικά βότανα, καρπούς και σπόρους ( κάποια από αυτά εξαιρετικά σπάνια), που δίνουν ένα μοναδικό άρωμα στο απόσταγμα και μια φυσική γλυκύτητα χωρίς να απαιτείται η χρήση ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Το 2020 εμφιαλώνουμε το DRY OUZO GOLDEN RECIPE και το αφιερώνουμε στους προγόνους μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους, το μόχθο τους και τις δύσκολες συνθήκες που έζησαν.

gin kardasi

Το AEGEAN Dίstίlled Dry Gίn, είναι το πρώτο ελληνικό Gίn που παράγεται από την απόσταξη αμπελοϊνικής αλκοόλης.
Η αλκοόλη αμπελοϊνικής προέλευσης παράγεται στην Ελλάδα, όπως και οι καρποί και τα βότανα που αποστάζονται, για τον αρωματισμό του Premίum αυτού Gίn, προέρχονται από τις ακτές του Αιγαίου πελάγους.
Κεδροκούκουτσα (Άρκευθος) από τη Θάσο
Μαστίχα από τη Χίο
Δενδρολίβανο από την Κρήτη
Εσπεριδοειδή από τον κόλπο της Αργολίδας
Αγιορείτικος Βασιλικός
Φρέσκος Δυόσμος και Αρμπαρόριζα από τις Σποράδες …
Ανακαλύψτε όλη αυτή την έκρηξη φρεσκάδας των αρωμάτων, στη μύτη και το στόμα και “ταξιδέψτε” στις αναμνήσεις σας από τα νησιά και τις ακτές του Αιγαίου.
Απολαύστε το σκέτο, με μία φέτα λεμόνι, ή με ένα premίum tonίc σε ποτήρι Balloon με πολύ πάγο.

Στην υγειά σας!!!

” Σεβασμός στην οικογενειακή κληρονομιά,
Αφοσίωση και Αγάπη για τη δημιουργία,
Πίστη και Όραμα για το αύριο “

 

Κωνσταντίνος Καρδάσης

Βραβεία